ПЕТНАДЕСЕТ ЛАУРЕАТСКИ ЗВАНИЯ ЗА ПЕВЦИТЕ НА СТУДИО „ЗОНЕЛИ“ ОТ КОНКУРСА „БЪДИ ЗВЕЗДА“

0
268

Третото издание на Международния конкурс за вокално и танцово изкуство „Бъди звезда“ – Варна приключи в неделната вечер с награждаване и Гала концерт.
В три поредни дни млади изпълнители от страната и чужбина се конкурираха за призовите отличия.
Певците на Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич се представиха отлично в този форум. От осем участника, седем успяха да се преборят за място в челната тройка, като грабнаха общо 15 Лауреатски звания: 2 първи места, 7 втори и 6 трети.
Малката Никол Михайлова, която се състезава във втора възрастова група, се окичи с Лауреат II степен и Лауреат III степен в Категориите „Песен на роден език“ и „Поп, рок, джаз“. Най-осезаемо бе присъствието на Студио „Зонели“ в трета възрастова група, в която взеха участие пет възпитанички на вокалния педагог Елена Карабельова. Ивайла Михайлова може да се похвали с едно първо и едно второ място. Денислава Димитрова завоюва едно първо и две втори места. Симона Тодорова стана носител на Лауреат II степен. Теодора Велинова спечели едно второ и две трети места. Мария-Киара Йорданова е с Поощрителна награда – Дипломант II степен. Момичетата на „Зонели“ от трета възрастова група се представиха най-ярко в Категория „Филмова музика и мюзикъл“. Ивайла, Денислава и Симона се наредиха в челото по резултат, като Ивайла получи почти максимума с три 10-ки и една оценка от 9.75. Ивка бе поканена да участва в Гала концерта, в който се изявиха най-силните участници.
В четвърта възрастова група Йоана Паскалева се представи в Категориите „Песен на роден език“ и „Поп, рок, джаз“ и успя да грабне две Лауреатски звания III степен. В пета възрастова група при най-големите Полина Семендяева също се представи отлично, като бе удостоена с Лауреат II степен за английската си песен и с Лауреат III степен за българската си песен.
Звездното жури, оценяващо изпълненията на многобройните участници в Номинация „ВОКАЛ“, бе в състав: доц. Етиен Леви (Председател) – певец, преподавател по поп и джаз пеене в Нов български университет, вокален педагог в редица реалити формати; Мими Иванова – една от примите на българската поп музика; Елица Тодорова – народна певица, перкусионистка, музикален продуцент, представила България на Евровизия през 2007 г. с песента „Вода“; ТИНО – български музикант, финалист в телевизионните реалити предавания „Гласът на България“ и „Сървайвър“.
Оценките се вдигаха явно и организаторите своевременно ги публикуваха на Фейсбук страницата на форума.
Трите конкурсни дни на „Бъди звезда“ се проведоха в Концертната зала на БНР – Радио Варна, а Гала концертът бе реализиран на открито – на плажната алея в Морската градина на Варна в ресторант “Moonlight”.