Петима души ще ръководят общинската структура на ГЕРБ в Добрич, решиха през уикенда членовете на партията в града на редовното си отчетно-изборно събрание.

Лидер остава Красимир Николов. Организационен секретар ще бъде бившият народен представител Зорница Михайлова. В състава влиза и ръководителят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС в Общинския съвет Иво Пенчев. Новото ръководство ще започне да изпълнява задълженията си, след като изборът му бъде утвърден от Изпълнителната комисия на партията.

Областният координатор Деница Сачева призова общинската структура за пълна мобилизация. „Последните социологически проучвания показват, че ГЕРБ е първа политическа сила, а доверието в управляващите продължава да намалява. Премиерът се похвали, че се справят с кризите, но хората усещат точно обратното“, посочи тя. Според нея България е сред последните държави, които предлагат пакет от мерки срещу инфлацията. „В него има неща, които или не са осъществими, или са с неясен икономически ефект. Изглежда така, сякаш с краткосрочни решения ще създадем дългосрочни проблеми. И това на фона на поредния изтеглен дълг и на поредния неуспешен опит да се потуши напрежението в различните сфери в обществото“, каза още Сачева. Тя допълни, че е възможно скоро политическият пейзаж да се промени и структурите на ГЕРБ трябва да са готови да стигнат бързо и ефективно до хората с истински и компетентни решения за излизане от кризите и стабилност.  

ГЕРБ-ДОБРИЧ