Педагогическият факултет на Шуменския университет отбелязва 40 години от създаването си и с изложби

0
8



Педагогическият факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ отбелязва днес 40 години от създаването си и с две изложби. Във втори корпус на висшето учебно заведение бе открита експозицията „Заедно пишем историята“, която включва награди и отличия за постижения на студенти и преподаватели от факултета през годините.

„Изложбата е с ретроспективен характер. Включва богат снимков материал, представящ част от историята на Педагогическия факултет на Шуменския университет. Могат да бъдат разгледани и много награди, грамоти на колеги и преподаватели, свързали житейския си път с факултета, дали много от себе си за това да бъде такъв какъвто е сега“, каза пред репортер на БТА при откриването на експозицията доц. д-р Светозар Чилингиров – преподавател в катедрата „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и технологично образование“ на Шуменския университет. 

Изложени са и множество черно-бели снимки, представящи част от живота във факултета през годините, както и част от многото грамоти, купи и медали на наши студенти, отбеляза Чилингиров. 

Той припомни, че бивши и настоящи студенти и преподаватели в Педагогическия факултет на Шуменския университет предстои да изнесат тържествен концерт в залата на Общинския младежки дом, а преди това, във фоайето на културната институция, ще бъде открита още една изложба.

„Тя е съпътстваща концерта за 40-годишнината на факултета и включва творби от част от основните видове изкуства, които нашите студенти усвояват – живопис, графика и приложно-декоративни изкуства. Селектирали сме десет творби – стари и по-нови. Опитали сме се и ние ретроспективно да подходим, в унисон с духа на тържествата“,  каза още Чилингиров. 

Педагогическият факултет на Шуменския университет отбелязва днес 40 години от създаването с научна конференция, изложби и тържествен концерт. 

В Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ днес бе открита двудневната конференция с международно участие на тема „Съвременният дискурс в науката“.

Висшето учебно заведение започна новата учебна година с около 1100 първокурсници, отбелязва се и годишнина от астрономическия му център, както информира БТА на 9 септември.



Източник БТА