От 1-ви август ще започне работа площадката за разделно събиране на отпадъци в Добрич

0
445

От 1-ви август ще започне работа площадката за разделно събиране на отпадъци в Добрич, съобщи заместник-кметът по устройство на територията инж. Пенчо Керванов. В тази връзка следващата седмица ще има разяснителна кампания.

Инж. Керванов подчерта, че съоръжението е предназначено и за строителни отпадъци. Общината обаче няма да позволи то да се превърне в сметище – всеки един отпадък ще бъде третиран, сортиран и извозван до предназначеното за това място, увери заместник-кметът. Работи се в посока строителните отпадъци да бъдат използвани за рекултивация на стара кариера, каза още той.

Продължават текущите ремонти по изкърпване на уличната мрежа и междублоковите пространства в жк „Дружба“ 1, 2 и 3, жк „Добротица“ и алеите на Гробищния парк, сподели инж. Керванов. Основни ремонти се извършват по ул. „Емона“, „Цар Освободител“, „Ясна поляна“, „Иван Вазов“. Ще бъде изготвен график за цялостна рехабилитация на ул. „Райко Цончев“, „Генерал Колев“ и „Захари Стоянов“.

Продължава работата по проекта за основен ремонт на „Трети път“ в местността „Гаази баба“. В него е включен и участъкът от ул. „Любен Каравелов“ между бул. „Трети март“ до парк „Свети Георги“, където има голям проблем с водопроводната мрежа. Идеята е той да бъде отстранен преди асфалтирането. „Всички проектни части, които разработваме, са съобразени с ремонта на подземната инфраструктура”, каза инж. Керванов.

БТА