От полунощ в столичните заведения се въвеждат нови противоепидемични мерки

0
487

Нови противоепидемични мерки за заведенията за обществено хранене и за развлечения, както и в местата за настаняване в София

От полунощ в София ще бъдат в сила нови противоепидемични мерки за заведенията за обществено хранене и за развлечения, както и в местата за настаняване. Мерките са указани в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция, публикувана на интернет страницата на институцията, предаде БТА.

Ограничава се до 50 на сто капацитетът,

работната площ, броят лица в обектите и заведенията за хранене и развлечения, като се запазва изискването за зелен сертификат.

Въвежда се и работно време до 22.00 ч.,

включително на игралните зали и казината, както и в заведенията за хранене и развлечения към местата за настаняване.

С пълния текст на заповедта може да се запознаете ТУК.

Във вторник Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България съобщиха, че стартират серия от съдебни дела и административни процедури срещу дискриминационното отношение към бранша.

„Ще сигнализираме омбудсмана на Република България за грубото потъпкване на правото на труд на всички заети в бранша с регионални или други заповеди, налагащи мерки, които са дискриминационни, и за които няма каквито и да било доказателства, че ефективно ограничават разпространението на COVID-19”, казват представителите на ресторантьорския бизнес.