Отстраниха и шефа на „Гранична полиция“

0
1257
  • По непотвърдена информация на поста е назначен началникът на ведомството в Елхово – Деян Моллов

И шефът на Гранична полиция Светлан Кичиков бе сменен. По неофициална информация на негово място е назначен досегашният началник на граничарите в Елхово Деян Моллов.

Причината за смяната на Кичиков най-вероятно е катастрофата, която той направи със служебна кола на 23 декември 2018 г., без да е бил в командировка. Тогава той, съпругата му и децата му се удариха с тир на 95 км на магистрала “Тракия”.

Четиримата се разминаха сравнително леко. А още в първото си интервю служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи за ръководен кадър, катастрофирал със служебна кола в почивен ден, нямал заповед за командировка и возел семейството си. Тогава той не назова име. Кичиков бе на поста от 31 август 2016 г., преди това работи 24 години в дирекцията на Гранична полиция в Бургас, където е бил и началник на базата „Гранични полицейски кораби“.

Заместникът му Моллов работи в системата на МВР от 2002 г., родом е от Ямбол. Преминал е през различни длъжности – ръководител на гранично-полицейска група в РДГП-Елхово, началник на ГПУ-Болярово и зам.-директор на Регионална дирекция “Гранична полиция”–Елхово. През 2016 г. оглавява граничарите в Смолян, а година по-късно става шеф на дирекцията в Елхово. Промяната се случва по време на предишния служебен кабинет, съставен от президента Румен Радев.

Това е поредна рокада в МВР. Още в първите си дни като министър Бойко Рашков махна главния секретар Ивайло Иванов, и преназначи шефовете на СДВР и ОД на МВР – София, Георги Хаджиев и Николай Спасов. Миналата седмица бе сменен и началника на Вътрешна сигурност Стефчо Банков. В понеделник пък с поста си се прости и директорът на ГДБОП Любомир Янев, както и шефът на полицията в Пазарджик.  https://trafficnews.bg/