Отслужиха заупокойна молитва за загиналите войници от Добрич

0
699

В клуба на дружество „Военноинвалид” отец Мирослав от храм „Св. Кл. Охридски” отслужи заупокойна молитва за войниците от Добрич, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

По-късно членовете на дружеството се преклониха пред подвига на мирновременните защитници на Отечеството на паметната плоча, открита преди пет години. Тя се намира южно от паметника на Хан Аспарух. Идеята за монумента е на Дружество „Военноинвалид” – Добрич и на майките на загиналите войници. „Нашите деца така и не можаха да пораснат, нито да остареят, нито да побелеят. Дано да няма повече почернени майки и побелели бащи, като нас”, сподели майка  загинал войник.
109 са членовете на дружество „Военноинвалид”, което е  част от Съюза на военноинвалидите и военнопрострадалите. Те са от общините Добрич и Добричка. Сред тях има военноинвалиди първа, втора и трета група, родители на загинали войници в казармата, сираци и вдовици на военнослужещи, разказа председателят на организацията Димитър Илиев. Той подчерта, че тя е надпартийна и военно-патриотична. НДТ