Отрова срещу гризачи може да е убила 9-годишното дете в Кардам

0
750

Причината за смъртта е свързана и с недобрите битови условия, поясни главният прокурор

Отравяне със силна промишлена отрова, поставена срещу гризачи в стената на стаята, в която е спяло семейството, където почина 9-годишно момче, е основната версия, по която работят разследващите на трагедията в Кардам.

Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров за основната версия за Кардам. Арестуван ли е дядото?  

9-годишния Стефан почина в болница, а две от сестрите му пък бяха приети в много тежко състояние с натравяне.

„Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи – съдебно-химическа, токсикологична и съдебномедицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура”, обясни Цацаров.

Той допълни, че всички са станали свидетели на недобрите битови условия на семейството.

Причината за смъртта е свързана и с тези недобри битови условия, поясни главният прокурор.

Натровени деца, едно почина, друго се бори за живота си

От жилищните помещения на семейството са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители. Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение.

Токсичните химикали са били поставени в отвори в стената, замазани с кал, в изключителна близост до леглото на детето, поясни Цацаров. Една от водещите версии на разследващите е, че момчето е вдишало от изпаренията на силните родентициди.

https://www.vesti.bg