Отлично представяне и призови места за възпитаниците на ЕГ „Гео Милев“ на състезание на фондация „БЕСТ“

0
414

Клубът по речи и дебати на Английски език “Best” отлично представи гимназията си в регионалния есенен турнир на Фондацията “Best” провел се на 26 ноември в Бургас. В турнирът участваха стотици ученици от цяла източна България. Тридесетчленният отбор от ЕГ “Гео Милев” самостоятелно събра нужните средства за транспорт и нощувка, чрез базар на входа на училището. Младите участници показаха удивителни актьорски и речеви умения в категориите: Дуо, Поезия, Проза, Оратория и Дебати. Те се завърнаха в родния град с множество отличия:

Първо място в Категория Проза за напреднали- Татяна Влайкова 11г клас;

Трето място в Категория Поезия за напреднали- Николай Димитров 10в клас;

Първо място в категория Поезия за начинаещи- Ивелина Маринова.

В Категория Дуо за напреднали отборът завзе финалите на състезанието, като 4 от 6 допуснати до финал двойки бяха от Добричкия отбор. Първите три места, както и шестото бяха връчени на наши ученици, а именно:

  • Първо място- Петя Василева и Симона Ризова 10г клас;
  • Второ място- Александра Петкова и Никол Тодорова 10 в клас;
  • Трето място- Елица Рачева 10д клас и Виктория Господинова 10б клас;
  • Шесто място- Деница Иванова 10г клас и Денислава Петкова 10в клас.

До полуфинали бяха допуснати също:

  • Катрин Зурнаджиева 10г клас в Категория Оратория за напреднали;
  • Хрисиана Радоева 11д клас в Категория Поезия за напреднали;
  • Дуото в Категория Напреднали на Хрисиана и Дима Георгиева 11д клас.

Отборът на начинаещите дебатьори- Ана-Кристина Здравкова, Ема Петрова от 8в клас и Мирослав Генчев от 9в клас, взеха седмото място.

Категорията по дебати при големите беше с изключително оспорвани битки, като там екипът в състав: Мартин Манев, Дима Георгиева от 11д клас, Пресияна Димова 11г клас, Йоана Димитрова 10б клас и Красимира Матеева 10а клас успя да спечели един дебат.

Отборът беше ръководен от Симеон Петров, учител по испански и английски език и Джулия Линч, американският учител в гимназията по проект на Fulbright, главен треньор на отбора, както и координатор за дебати във фондацията. Отборът беше организиран и от лидерите си или още наричани “SLs- Student leaders” – Дима Георгиева и Хрисиана Радоева 11д клас.