ОТКРИХА ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ В ОУ „ХАН АСПАРУХ“

0
314

Детско полицейско управление бе открито вчера в ОУ“Хан Аспарух“. Споразумението за партньорство бе подписано от началника на Първо Районно управление на Областна дирекция на МВР – Добрич Добромир Пеев и директора на училището Жасмина Загорова.а помощ. Проектът за Детското полицейско управление е двугодишна програма за ранна превенция сред подрастващите и се осъществява съвместно с полицейски инспектор от РУ на МВР, детска педагогическа стая и Местната комисия  за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Ръководител на Детското полицейско управление в ОУ „Хан Аспарух“ ще бъде Ивелина Георгиева – инспектор в Детска педагогическа стая към Първо РУ на МВР – Добрич, доброволците, които се включват в полицейското управление, са учениците от 3 г клас в училището.

Малчуганите положиха официална клетва, с която всички заявиха следното: „Осъзнавам своето задължение и отговорност да помагам на полицията за по-добър ред и сигурност в страната ни, за да постигнем заедно един нов свят на сигурност и спокойствие. Обещавам!“ НДТ