Откриват изложба, посветена на 100 години футбол в Добрич

0
1144

Фотодокументална изложба, посветена на 100 години футбол в Добрич, ще бъде експонирана в Регионална библиотека „Дора Габе”. Тя е организирана от Община град Добрич, Библиотеката и Илия Кишишев – журналист, заслужил деятел на физическата култура и спорта и заслужил краевед, носител на Сребърна значка на БФС за принос към българския футбол.

Изложбата ще бъде открита във фоайето на библиотеката на 4 април в 13.00 часа и ще остане до 17 април. Тя дава исторически сведения за развитието на спортната дейност в Добрич през годините и в частност на футбола от основаването на първия футболен клуб в града през 1919 година.

Тя съдържа архивни снимки и документи и представя любопитни данни и факти, събирани и съхранявани във времето от спортисти, Илия Кишишев, Регионален исторически музей – Добрич, Държавен архив – Добрич, Радио „Добруджа”, вестник “Добруджанска трибуна”, граждани от областта.

На вниманието на любителите на спорта са изложени множество автентични фотоси, както и ценни реликви с историческа стойност – флагче, плакети, футболна топка, спортни обувки на Николай Конанов – емблематична фигура в добруджанския футбол, с над 500 участия с фланелката на „Добруджа” и единствен майстор на спорта от Добрич.

Източник: www.dariknews.bg