Венцислав Иванов спаси Богоявления кръст в курорта „Албена“. На Богоявление по традиция край мостика до хотел „Арабела“ се събраха стотици, за да бъдат съпричастни с църковния празник. 18 мъже се осмелиха тази година да се хвърлят в морските води, като сред тях бе и 16-годишното момче Пламен Атанасов от Оброчище.
Щастливецът Венцислав Иванов от Добрич стигна пръв до кръста, а предишни години това във водите на Албена е правил и брат му.

Той получи уникален дърворезбован кръст, библия с позлатени страници и 100 лева. Отец Филип от храм “Св. Успение Богородично” в Оброчище отслужи водосвет за здраве и връчи на всички участници малко кръстче, което да носят със себе си.
Отецът поздрави домакините от курорта „Албена“ за чудесната организация и благодари за подкрепата да бъде спазена традицията.
„Поклон пред всички, които съдействаха за организацията за отбелязване на Йордановден в Албена. Днес благослових албенските води за хубав туристически сезон и за здраве на всички служители в Албена и туристи, които са избрали това прекрасно място за своята ваканция“, заяви за Bgtourism.bg отец Филип.

Bgtourism.bg