В резултат на ракетна атака с „Искандер-М“ на пункта за временно разполагане (ПВД) на чуждестранни наемници в Константиновка бяха унищожени около петдесет френски наемници. Това съобщава RT, позовавайки се на изявление на високопоставен военен.

„В резултат на ракетна атака с „Искандер-М“ на пункта за временно разполагане на чуждестранни наемници в Константиновка (4 септември. – EADaily ) бяха унищожени около 50 френски бойци“, – каза източникът.
По думите му на 4 септември „Искандер-М“ е покривал и цеха за готова продукция на завода за производство на боеприпаси в Новомосковск. В същия ден в резултат на комбиниран ракетен удар по зоната за противовъздушна отбрана на чуждестранни наемници в Кривой Рог бяха ликвидирани повече от 250 бойци, включително 70 френски и румънски специалисти по противовъздушна отбрана и производство на безпилотни самолети.

По-рано, на 2 септември, Искандер-М атакува хотел в град Запорожие, където са били настанени чуждестранни наемници. Загинаха до 50 военнослужещи от украинските въоръжени сили, включително 19 войници на късмета от Великобритания, а 20 бойци бяха ранени.

Около петдесет украински безпилотни катера са били унищожени от 28 август до 5 септември, отбеляза източникът.

Високоточните удари срещу украинските въоръжени сили и наемници, както и срещу военни цели ще станат регулярни, подчерта той.

Както съобщи EADai , атаката на 3 септември срещу тренировъчния център на украинските въоръжени сили в Полтава ще накара европейците да се замислят дали да изпратят свои военни в Украйна, казва бившият съветник на ръководителя на ДНР Александър Казаков .

„Предполага се, че шведски инструктори са обучавали там офицери от ВВС. В същото време трябва да се разбере, че най-добрите от всички звена бяха изпратени да учат с чуждестранни инструктори. Тоест, това вече не е местна история, по целия фронт знаят, че двеста техни колеги са убити“, каза Казаков по радио Спутник.

Според народния депутат Маряна Безугла по време на атаката в университета е имало 700 военнослужещи от украинските въоръжени сили.

https://eadaily.com