В рамките само на 24 минути, в единогласие и с пълно мнозинство, ОбС Каварна взе важни решения, касаещи бъдещата работа на местния парламент, взаимодействието му с Общинска администрация и управлението на МБАЛ – Каварна ЕООД.
Ударното темпо показа предварителна работа по актуалните теми, готовност за бързо, навременно и компетентно излизане с позиции, загатна за по-експедитивен стил.
Горещите проблеми на община Каварна ще бъдат гледани в шест постоянни комисии към ОбС, съответно с председатели: Марийка Стоянова – на “Бюджет, финанси и данъчна политика”, Мариян Алексиев – на “Екология, туризъм, европейско съфинансиране и програми”, Нина Ставрева – на “Духовни дейности, образование, култура и проблеми на младежта”, Дарина Маринова – на “Здравеопазване, спорт и работа с малцинства”, Младен Върбанов – на “Териториално развитие и комуникации” и Мима Василева – на “Законност и установяване на конфликт на интереси”.
За зам.-председател на местния парламент избраниците в ОбС посочиха и гласуваха “За” Дарина Маринова.
Д-р Хамза Велиев ще е управител на МБАЛ “Каварна” ЕООД до провеждане на конкурс за длъжността.
Предстои в срок до 27 ноември на сайта на Общината да бъде качен за обсъждане проект на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация.
Редовното заседание започна точно в 14 ч. вчера. На него присъстваха кметски наместници, представители на Общинска администрация, граждани, сред които и хора от третата възраст – с нетърпение за случване на повече позитивни неща в община Каварна, съобщи вестник „Каварна плюс“.