ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАВАРНА: О Б Я В Л Е Н И Е  за конкурс за възлагане на управлението на „Медицински Център І –  Каварна” ЕООД гр.Каварна

0
841

О Б Я В Л Е Н И Е

за конкурс за възлагане на управлението на „Медицински Център І –  Каварна” ЕООД гр.Каварна

 

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАВАРНА

ул. „Добротица” № 26

На основание Решение № 52 по Протокол № 6 от 28.01.2020 г.

ОБЯВЯВА КОНКУРС

                                                                за възлагане

на управлението на „Медицински Център І – Каварна” ЕООД гр.Каварна

 

  1. Обявява конкурс за възлагане на управлението на „Медицински Център І – Каварна” ЕООД гр.Каварна. Конкурсът ще се проведе на три етапа, съгласно разпоредбата на чл. 2, ал. 2 от Наредба № 9/26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, както следва:

І етап – проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания към кандидатите;

ІІ етап – представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период;

ІІІ етап – събеседване с кандидатите.

  1. 2. ТЕМА предмет на събеседването на ІІІ етап от конкурс за възлагане на управлението на „Медицински Център І – Каварна” ЕООД гр.Каварна:

“Проект за управление и организация на дейността на “Медицински Център І – Каварна” ЕООД гр.Каварна за периода 2020 – 2023 г. в съответствие с действащата нормативна уредба”.

  1. 3. До участие в конкурса се допускат кандидати, които отговарят на следните изисквания:

– да притежават образователно-квалификационна степен „магистър” по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен „магистър” по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт;

– да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен „магистър” по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност;

– да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.

  1. Необходимите документи, мястото и срока, в който да бъдат подадени:

            4.1.Необходими документи:

– Заявление за участие в конкурса – по образец;

– Молба свободен текст;

– Автобиография;

– Актуално свидетелство за съдимост;

– Нотариално заверени копия от диплом за завършено висше образование и други документи удостоверяващи квалификация;

– Копие от трудова или служебна книжка;

– Програма за развитие на дейността на “Медицински Център І – Каварна” ЕООД гр. Каварна за тригодишен период.

За участие в конкурса се подава заявление, към което се прилагат два отделни плика, както следва:

  1. 1. плик № 1 съдържа – необходимите документи, удостоверяващи съответствието на кандидатите с изискванията за участие;
  2. плик № 2 съдържа – програма за развитие на дейността на “Медицински Център І – Каварна” ЕООД гр.Каварна за тригодишен период

– Пликовете се поставят в един общ запечатан плик, а заявленията се завеждат в специален регистър по реда на тяхното постъпване.

– За всяко подадено заявление се издава удостоверение, в което се посочват името на подателя, датата и часът на приемането му.

         4.2. Документите за участие в конкурса се подават в запечатан плик в Деловодството на община Каварна, гр. Каварна, ул. „Добротица” № 26,ет.3 в срок до 17:00 часа на 16.03.2020 г.

  1. Конкурсът да се проведе в сградата на Община Каварна, заседателна зала ет. 2 на следните дати и часове:

5.1. На 18.03.2020 г., 10:00 часа Комисията за провеждане на конкурса заседава, като отваря пликовете на участниците по реда на тяхното постъпване, в присъствието на кандидата, подал заявлението, за участие.

5.2.  В срок до 18.03. 2020 г. включително Комисията за провеждане на конкурса обявява списъци на кандидатите, допуснати до втория етап на конкурса, на таблото за обяви на община Каварна и в интернет страницата на община Каварна.

         5.3. В срок до 23.03.2020 г. включително Комисията за провеждане на конкурса отваря пликовете с разработките на кандидатите, допуснати до втория етап на конкурса, оценява разработките на кандидатите и обявява списък на кандидати с техните оценки, както и списък на кандидатите, допуснати до третия етап на конкурса, на таблото за обяви на община Каварна и в интернет страницата на община Каварна.

До третият етап на конкурса се допускат кандидати, получили оценка не по-ниска от „мн. добър 4,50″ по шестобалната система.

         5.4. Събеседването с допуснатите кандидати да се проведе в сградата на Община Каварна, заседателна зала ет. 2 на 25.03.2020 г. от 10:00 часа.

  1. В тридневен срок от провеждането на конкурса Комисията по провеждането му да изготви и предложи чрез Кмета на Община Каварна, решение за одобрение от Общински съвет – Каварна. С Решението да се определя кандидата, спечелил конкурса, и класирането по ред на останалите участници. При равни други условия кандидатите с образователно -квалификационна степен „магистър” по „Здравен мениджмънт” или по „Здравен мениджмънт и обществено здравеопазване” имат предимство пред тези със степен „бакалавър” и останалите кандидати. В петдневен срок от утвърждаване на решението от Общински съвет – Каварна, Комисията по провеждането на конкурса да обяви класирането на таблото за обяви на община Каварна и в интернет страницата на община Каварна и да уведоми участниците в конкурса за това.
  2. 7. На основание чл. 5, ал. 1 и ал. 2 и чл. 6 от Наредба № 9/26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения Общински съвет Каварна назначава комисия за организиране и провеждане на конкурса и определя нейния състав, както следва:
  3. д-р Бисерка Пачолова – директор РЗОК;
  4. д-р Светла Ангелова – директор РЗИ;
  5. Дарина Маринова – председател на Постоянната комисия по „Здравеопазване, спорт, социална политика и работа с малцинствата”;
  6. Мима Василева – председател на Постоянната комисия по „Законност и установяване на конфликт на интереси”;
  7. инж. Йордан Стоянов – председател на Общински съвет – Каварна.
  8. На основание чл. 5, ал. 1 от Наредба № 9/26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, Общински съвет – Каварна избира за Председател на комисията за организиране и провеждане на конкурса: д-р Бисерка Пачолова и за Секретар на комисията за организиране и провеждане на конкурса: д-р Светла Ангелова.

 

Председател на Общински съвет Каварна:     /П/

/Йордан Стоянов/