ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ДОБРИЧ ОТХВЪРЛИ ИСКАНЕТО ДА БЪДЕ РАЗГЛЕЖДАНА ОСТАВКАТА НА НЕГОВИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ

0
1336

Общинският съвет в Добрич отхвърли искането да бъде разглеждана оставката на неговия председател Иво Пенчев /ГЕРБ/.
Група общински съветници от БСП настояват да бъдат прекратени предсрочно пълномощията му и да бъде избран нов председател. Според групата Иво Пенчев не изпълнява ефективно задълженията си. Председателят си позволява да манипулира общинския съвет при вземане на решения, като се възползва от възможността да прави реплики, дуплики, да налага личното си мнение или на групата на ГЕРБ чрез многократни и извън правилника изказвания, се посочва в доклад на групата общински съветници от БСП до общинския съвет. Повод за предприетата стъпка е “поведението на председателя с инициирането на първата извънредна сесия за поемане на общински дълг за довършването на жилищен блок “Добрич””.
От ГЕРБ-Добрич огласиха декларация в подкрепа на председателя на общинския съвет като отбелязват, че той води толерантно сесиите и работата на постоянните комисии. С присъщата си задълбоченост и професионална експертиза Иво Пенчев работи за единението на местния парламент. Исканата оставка е единствено с популистки мотиви, посочват от ГЕРБ-Добрич.
Поисканата оставка не влезе в дневния ред на заседанието на общинския съвет поради късното депозиране на докладната записка, но от БСП възнамеряват да я внесат отново на сесията през февруари, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.