ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ИМА ДВА ОДОБРЕНИ ПРОЕКТА В КАМПАНИЯТА „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА“ ЗА ТАЗИ ГОДИНА

0
1224
edf

 

Първият проект е за с.Градница. В това село има  деца и ученици, които пътуват до училището и детската градина в с.Нова Камена. Проектното предложение предвижда ега откритата спирка да се реконструира и да се затвори, така че да може да се отоплява . Интериорът на спирката ще бъде с „еко“ насоченост.Така помещението, в което децата всяка сутрин чакат автобуса , който ги отвежда до училището, ще има и образователна функция.Зад спирката пък е оформена градинка, в която вече е монтирана нова люлка. Чрез проекта, към люлката ще се добавят пързалка, въртележка, пейки и кошчета. Ще се посадят 50 бр. многогодишни храсти и 200 бр. многогодишни цветя.

Общината вече направи една спирка привлекателна за децата  миналата година чрез проект , финансиран от ПУДООС и това бе спирката в с.Кладенци. В с.Градница ще бъде обновена втора спирка за пътуващи деца с подкрепата на ПУДООС. Други спирки по селата, в които има пътуващи деца  също бяха и ще бъдат обновени , но с общински средства.

Вторият проект е за детската градина в с.Орляк. Тази детска градина е една от най-големите детски градини в селата, тъй като село Орляк е най-голямото село в Община Тервел. Дворът на детската градина , който сега персоналът почиства, ще бъде обновен с ново комбинирано съоръжение за игра на деца , люлка , въртележка , тунелче, масичка с пейки и образователна игра . Ще се посеят и многогодишни храсти, цветя, дръвчета и треви.

Двата проекта са подготвени от Община Тервел, като за проекта за детската градина в с.Орляк съдействие на общината бе оказано от ДГ“Първи юни“ в гр.Тервел