ОБЩИНА КАВАРНА ПОДАРИ ГОЛЯМ СПОРТЕН ПРАЗНИК НА ФЕНОВЕТЕ НА ФУТБОЛА

0
1594

Близо 4 часа легендата Христо Стоичков раздаваше автографи на стадион „Калиакра“. Камата подари червена фланелка с номер 8 и умалено копие на Златната топка на кмета Нина Ставрева, като я похвали за инициативите, насочени към децата и спорта

Каварна посрещна Христо Стоичков с много емоция и радост, и стана част от отпразнуването на 25 години от златното американско лято. Кметът на община Каварна Нина Ставрева приветства легендарния футболист на стадион „Калиакра“ с думите: „ За Каварна, каварненци и всички наши гости е огромна чест и привилегия, че точно на 25 юли, 25 години след успехите Христо Стоичков е при нас“.
Стотици хора и спортни клубове от Каварна и региона, както и фенове на Стоичков от Бургас, Самоков, Пловдив, София, Шумен, Велико Търново, Добрич, Варна и др. градове,  успяха да вземат автограф от най-великия футболист на България и да се докоснат до Златната топка. В празника допълнително настроение и усмивки донесоха още Димитър Туджаров-Шкумбата и Иво Райчев, като домакините поздравиха специалния си гост с изпълнение на ансамбъл “Бизоне”.
Легендата раздаваше автографи близо 4 часа, като с него се срещнаха и снимаха всички присъстващи на стадиона.
„С този празник искаме да покажем обичта си към младите спортисти. Вътре в книгата с Владо сме написали много ясно какъв е пътят, по който да постигнеш големи резултати. И искам да покажем на младото поколение, че когато имаш хъс, можеш да го направиш“, сподели Камата на пресконференция в Община Каварна, където в ролята на журналисти популярният и обичан българин вкара малките футболисти на Добруджа 1919 от набор 2008, дошли да го поздравят.
Стоичков обърна внимание, че има нужда спортът да се върне в училищата. Той похвали кмета на Каварна Нина Ставрева за инициативите, насочени към децата и спорта и изрази увереност, че скоро от града ще излязат големи шампиони.
„Това, което градът прави за малките деца, напълни душата ми. Това е празник, с който те да могат да почувстват Златната топка – един трофей, който преди 25 години спечелих с помощта на моето семейство, приятели, колеги, треньори, доктори, масажисти… И най-важното – спечелих го благодарение на вас като публика, защото винаги сте ни подкрепяли“, каза Стоичков пред феновете на стадион „Калиакра“.
По-рано през деня Христо Стоичков подари червена тениска с номер 8 и умалена реплика на Златната топка на кмета на черноморската община Нина Ставрева.
Кметът на Каварна пък подари на човека, който прослави България по целия свят, скулптура на основателя на България хан Аспарух.
Христо Стоичков получи и фланелка с логото на титлата, която Каварна заслужено получи от авторитетната организация ACES Europe от Брюксел – Европейски град на спорта за 2020 година. Той обеща, че ще бъде облечен с нея още при следващата си игра на голф в Маями, където живее със семейството си.
Камата остави и автографа си върху тениска с надпис на инициативата на Каварна „Да спортуваш е модерно“, на която има подписи от Йордан Йовчев, Тервел Пулев и Ренета Камберова.
Близо 1000 копия от биографията „Христо Стоичков. Историята“ получиха малки и големи каварненци по повод избора на Каварна за Европейски град на спорта за 2020 г. Книгите бяха подарък от Община Каварна за всеки, посетил срещата с Христо Стоичков на стадион „Калиакра“ в четвъртък вечер.
„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а от излизането й са продадени общо над 50 000 екземпляра. „Софтпрес“ е сред водещите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.
Срещата със Стоичков е част от кампанията „Да спортуваш е модерно“, към която се присъединиха едни от най-големите спортисти на България. Каварна ще посрещне още много признати български спортисти, като с инициативата „Да спортуваш е модерно!“ черноморското градче обогатява своя спортен календар, привлича повече хора да спортуват, за да бъдат здрави и да създават нови контакти и приятелства. НДТ
  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST