Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града

0
6



На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 октомври, стана известно по време на сесията. Програмата подкрепя проектни предложения за изграждане, обновяване и поддържане на спортната инфраструктура с цел създаването на условия за развитие на физическата активност, физическото възпитание и спорта, както и насърчаване на инвестиции за изграждане, реконструкция и управление на спортните обекти и използването им в обществен интерес.

На заседанието си общинските съветници одобриха окончателния одитен доклад за консолидирания годишен финансов отчет на община Бяла Слатина за миналата година. Те актуализираха бюджета на общината и годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост, подкрепиха изплащане на допълнителни възнаграждения за постигнати резултати на кметовете на кметства в общината и се разпоредиха с общински имоти. 

 

/РИ/



Източник БТА