17 златни статуетки отличиха най-успешните компании и архитекти по време на десетото юбилейно издание на престижния конкурс за Луксозно строителство, архитектура и дизайн – LUXURY Property AWARDS, който се проведе снощи в 5-звездния хотел Маринела в София.

Церемонията показа, че дори в период на световна епидемична криза луксозното строителство не е засегнато, дори бележи нови върхове в развитието на иновативното развитие на сектора.

Кметовете на община Ловеч – Корнелия Маринова и на община Балчик – Николай Ангелов също бяха отличени по време на събитието, а призовете им бяха връчени от и.д. изпълнителен директор на Българската Агенция за Инвестиции Маджиде Ахмедова. Тя връчи златна статуетка и на една от най-успешните строителни компании на Балканите – Nastel Skopje и на собственика й Зоран Азманов за поредния луксозен проект на фирмата в сърцето на македонската столица – NASTEL BUSINESS CENTER.

Специални гости на вечерта бяха още главният секретар на Българската агенция за инвестиции Ирина Кирова, депутатът от управляващата коалиция Георги Колев, член на комисията по благоустройство, инж. Георги Григоров – председател на Национална Строителна Федерация. Проф. Д-р Арх. Тодор Булев – председател на Съюза на Архитектите в България и др.

Гост на събитието бе и посланикът на добра воля за SOS Детски селища България – футболната легенда Красимир Балъков. Той предостави скъпа картина от личната си колекция за благотворителния търг, който се проведе по време на церемонията за Десетото юбилейно издание на Наградите за луксозно строителство. Легендарният футболист бе в компанията на трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг (Деси Кирова), която преди дни се завърна в София от Лос Анджелис, където живее повече от 10 години.

По време на благотворителната вечер бяха събрани 10 700 лева, а картината на Балъков – на стойност над 15 000 лева, не можа да бъде продадена и остана на съхранение в аукционната къща, която проведе търга.

На видеостена в залата беше излъчено послание към участниците в търга от децата на Детски селища, а специалните гости на събитието – Валерия Георгиева, национален изпълнителен директор на сдружение SOS Детски селища България, Веселин Комитов – председател на УС на SOS Детски селища България и Теди Велева – израснала в SOS грижа, а днес успешно реализирал се млад човек, представиха дейността и целите на сдружението.

Сметката за кампанията “Строителните Оскари в подкрепа на “SOS Детски селища България” е BG48RZBB91551000365058.

Водещи на събитието бяха журналистката и пиар Патриция Кирилова и вечният господар на ефира Васко Мавриков.