Обновяват уличното осветление в Балчик и селата от Батовската долина

0
339

Предстои обновяване на уличното осветление в Балчик и селата от Батовската долина. Това съобщи заместник – кметът по устройство на територията в общината Димитрин Димитров.

„Наясно сме с проблемите на улично осветление в общината, но се стараем да поддържаме системата без да инвестираме много, тъй като имаме проект за подмяна на уличното осветление на Балчик и няколко населени места“ – коментира Димитров в отговор на честите сигнали на граждани за тъмни участъци. „В края на този месец ще бъде подаден за финансиране. Това е проект, който вече е бил в резервния списък по норвежка програма, има приоритет да бъде финансиран през тази година. Стойността му се изчислява отново заради промени в цените на оборудването“, уточни Димитров.

Обхваща целия град Балчик и селата Кранево, Оброчище, Рогачево. „Имаме проектна разработка и за останалите села, ще кандидатстваме по други схеми за финансиране от същия източник“ – убеден е Димитров, че още тази година Общината ще успее да ремонтира планираното улично осветление.

БНР

Снимката е илюстративна