,

  • В работна среща със  зам.-началника на Щаба по операции на ВМС капитан I ранг Петър Димитров Й. Костадинова обсъди взаимодействието на институциите

 

Днес – 05.12.2023 г., областният управител Йорданка Костадинова посрещна заместник началника на Щаба по операции на ВМС капитан I ранг Петър Димитров, който заедно с капитан I ранг Пламен Павлов – началник сектор „Взаимодействие и координация“ във ВМС посетиха Добрич. Целта им бе да представят пред областния управител възможностите на Формирования от Военноморските сили за оказване на помощ на населението при бедствия и за действия при временна закрила. С кратка презентация, която проследиха областният управител Йорданка Костадинова и главният експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка“ в Областна администрация Добрич Красимир Куртев, представителите на Военоморските сили представиха възможностите за подкрепа и помощ на населението при бедствия – техника, състав за подкрепа.

В дискусия двете страни обсъдиха детайли от координацията на двете институции при съвместна работа, както и начини на действие при различни възможни ситуации. Представителите на ВМС заявиха готовността си за помощ при необходимост и възникнали ситуации. От своя страна областният управител Йорданка Костадинова благодари за готовността и изрази надежда рядко да се налага срещите да бъдат по повод бедствени ситуации. Тя честити в аванс утрения празник на моряците Никулден и пожела здраве и попътен вятър.