• Постъпилите предложения ще бъдат оценявани от 5-членно жури

 

Областният управител Здравко Здравков обявява конкурс за избор на послание, представящо област Добрич. Това съобщи той пред медиите и информира, че конкурсът е продиктуван от стартиралата на 1 ноември национална дарителска кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон, на който ще се извисява националният трибагреник. Кампанията е под патронажа на президента на Републиката Румен Радев, а проектът ще бъде реализиран изцяло с дарения от българи в и извън страната, държавните и местни власти. Пилонът с трибагреника ще бъде поставен на Роженските поляни, на надморска височина 1430 м и знамето на България ще се вижда от километри разстояние. Идеята на кампанията е освен обединение на нацията, да се оставят и послания за бъдещето, за което е предвидено в основата на пилона с трибагреника да бъде монтирана мраморна плоча, изобразяваща картата на България с нейните 28 области. Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва и ще остане за бъдещите поколения.

За реализацията на проекта Областна администрация Смолян с писмо е уведомила всички областни управители в страната и очаква в срок до 28 февруари 2023 г. всяка област да изпрати своето послание, което трябва да е текст, съдържащ до седем думи.

„В тази връзка обявявам конкурс за избор на послание на област Добрич, като в срок до 31.01.2023 г. желаещите да участват, могат да подават своите предложения или в бюро „Комплексно обслужване“ в Областна администрация Добрич, или на електронна поща press@dobrich.government.bg“ – каза областният управител.

Постъпилите предложения ще бъдат оценявани от 5-членно жури, в чийто състав ще бъдат директорът на Регионален исторически музей Добрич Добри Добрев, заместник заместник-директорът по кандидатстудентска дейност и образователна политика на Колеж Добрич Камелия Койчева, представителят на област Добрич в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето Елена Христова, Областният управител на област Добрич. „За член на журито отправям покана и към медиите, защото Вие сте будната съвест на обществото. Моля в срок до 23 декември 2022 г. да излъчите представител от Вашата гилдия, който да бъде членна журито за избор на послание на област Добрич“ – обърна се към медиите Здравко Здравков.

Журито ще се събере за разглеждане на постъпилите предложения и избор на послание в първата половина на месец февруари 2023 г.