Инициативата е на Министерство на труда и социалната политика, като през 2020 г. ще бъдат връчени отличия за трети път

Областният управител Красимир Кирилов чрез писмо, изпратено до общините на територията на област Добрич, ги информира за стартиране на процедура по набиране на кандидатури за връчване на Отличителен знак за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката на равнопоставеност на жените и мъжете.

Тазгодишното издание – трето поред, е инициатива на Министерството на труда и социалната политика. Отличителният знак е учреден от МТСП, съгласно чл. 16 от Закона за равнопоставеност на жените и мъжете. Той е морална награда, символ на престиж и стимул за институции и организации да подобрят своето управление и прилагат принципите на равнопоставеност между половете без дискриминация. Отличителният знак ще бъде връчен на около 26 април 2020 г. във връзка с годишнината от обнародването на Закона за равнопоставеност на жените и мъжете (обн. ДВ, бр.33 от 26.04.2016 г.), съобщават от МТСП. От министерството уточняват, че се предвижда да бъдат присъдени отличия в три категории – държавни институции (централна и местна власт), стопански и нестопански организации, и обществени организации и институции.

С подробности за изискванията и начина на подаване на кандидатури, може да се запознаете на следния адрес:

https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=CONTENT&I=292.

Кандидатури се приемат до 17:30 ч. на 10.02.2020 г. в Приемната на Министерството на труда и социалната политика в София.