ОБЛАСТЕН СЪБЕТ НА БЧК – ДОБРИЧ: ОБРЪЩЕНИЕ /обновена/

0
928

Уважаеми съграждани!

 

Във връзка с извънредното положение в страната, Областният съвет на БЧК Добрич обяви тел. 058/602 247, на който от 09.00 до 16.00 ч. в делнични дни се приемат сигнали за бедстващи хора. Десетки са обажданията, не само със сигнали за двете групи, за които приоритетно БЧК пое ангажимент и го изпълнява (възрастни самотни хора над 75 г. и лица под карантина), а и от други уязвими групи – останали без работа и доходи, хора с трайни увреждания, хора без доходи и без социални помощи, родители, които отглеждат сами децата си и други.

ОС на БЧК Добрич обяви дарителска кампания от 17 март до 17 май т.г. с апел към фирми и граждани от област Добрич за набиране на финансови средства и дарения в натура на трайни пакетирани храни, месни и други консерви готови за употреба, дезинфектанти за дома и лична употреба. В първата седмица на кампанията съпричастни бяха Татяна Георгиева-30 лв. и Александър Радев-10 лв., на които сърдечно им благодарим!

Правим това повторно обръщение, защото има нуждаещи се хора. Въпреки, че БЧК е с недостатъчен ресурс, в тази отминала седмица помогнахме с финансови средства на 9 крайно нуждаещи се лица и семейства, предоставихме хранителни продукти от Кампания на БЧК и БИЛЛА „Купи и дари“ на 10 семейства от Добричка община, на 2 жени на 86 и 87 годишна възраст закупихме хранителни продукти с наш ресурс и ги доставихме в домовете им. На 25-ти март, съвместно с Община град Добрич и общинска полиция, БЧК участва в разнасянето на хранителни пакети на 19 бедни семейства, чиито деца учат в ОУ “Н.Й.Вапцаров“ – храните са закупени със средства на учители и персонал на самото училище с директор г-н Т.Керанов.

Броят на чакащите и записани в БЧК – крайно нуждаещи се от финансова помощ и хранителни продукти (както и за дезинфектанти, лични предпазни средства и пр.), с всеки изминал ден расте.

Отправяме молба към гражданите – преценявайте до каква степен сте за подпомагане, възможностите ни са ограничени!

Нашата кампания продължава, силно се надяваме, че в Добруджа има добри хора, които ще протегнат ръка за своите по бедни съграждани!

ОС на БЧК Добрич

Фонд „Милосърдие“ – в касата на БЧК

или по сметка в

UniCredit Bulbank клон Добрич  

IBAN: BG86 UNCR 9660 1006277714