Нов успех за нашия тенисист Златан Палазов

0
1216

Спонсорираният от Албена играч е част от отбора на Rot Weiss – Берлин

Спонсорираният от Албена тенисист Златан Палазов се наложи над германеца Делф Гоолке със 7:6, 6:4 във финалния мач от турнира на Тениссъюза на Берлин-Бранденбург, който се проведе от 8 до 10 ноември в немската столица. Благодарение на победата българският тенисист вече е в топ 100 на немските професионални тенисисти.

Златан Палазов е роден през 1999 година в град Пловдив. Първите си турнири той печели още като част от юношеския тим на Тенис клуб „Локомотив Пловдив“. Тогава негов треньор е Джем Байрам. През април тази година друг тенис треньор – Илия Атанасов, го представи пред съгледвачите на берлинския отбор Rot Weiss по време на техния тенис камп в Албена и така младата надежда стана част от техния отбор.

Албена, и в частност дъщерният туроператор Фламинго Турс, базиран в Германия, спонсорира участията на Златан Палазов. Той с гордост носи екипа си, на който стои и логото на Албена – така комплексът се превръща във все по-популярна тенис дестинация на европейско ниво.

На територията на ваканционното селище има отлично поддържан, модерен тенис център, оборудван с 19 открити и 3 закрити тенис корта. Оборудването и удобствата отговарят на изискванията на Международната федерация по тенис за организиране на международни тенис турнири. Комплексът разполага с професионални треньори по тенис, който предлага отлични условия за организиране на турнир, лагери и състезания от различен тип. Сред основните партньори на Албена е Dreisam tennis academy – немско тенис училище за професионални и хоби играчи. Всичко това позволява на комплекса да посреща тенисисти от април до ноември и да се възприема като сериозна дестинация за упражняване на световния спорт.

Виктория СИМЕОНОВА