• По непотвърдена информация това не бил първи опит за убийството на Божанов

Мартин Божанов-Нотариуса е бил защитен свидетел на прокуратурата срещу бившия следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото, съобщава Safenews.bg. 

3 горещи версии за показния разстрел на Мартин Нотариуса

 

Според източници от МВР, Нотариуса доскоро е имал назначена полицейска охрана, подобна на тази на бившата жена на Пепи Еврото – Любена. Наскоро обаче гардовете били отзовани, тъй като в МВР смятали, че няма опасност за живота на Божанов.

В същото време стана ясно, че последното нещо, което Божанов е написал във Viber профила си е: „Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш, толкова повече пиеш.“ Той е качил сторито във Viber след последния си сън – на 30-ти срещу 31-ви януари.

На 31 януари се прибрал в дома си в комплекс “Глория палас”. Около 19,20 часа и паркирал колата си след бариерата. По това време се сменяла охраната. Негов съсед разхождал кучето си из двора. Той чул изстрелите и видял как Божанов пада на земята. Мъжът се уплашил и веднага се прибрал. Твърди, че така и не видял убиеца.

Днес от СДВР съобщиха и друг смущаващ факт – Нотариуса е убит в 19:20 часа, но съпругата му Гергана подава сигнал малко след 20 часа, т.е. – около 50 минути след разстрела. Самата тя не е дала разумно обяснение.

По непотвърдена информация това не бил първи опит за убийството на Божанов. Още през 2008г, след като прави първия си имотен удар, е нападнат Направен е опит да бъде прострелян в столичния квартал „Фондови жилища“, където е живял към онзи момент. Единственото, което е спасило като по чудо живота му, е грешка на стрелеца и близка стоянка на таксита.

Първи СНИМКИ на колата на Нотариуса, на метри от която бе разстрелян

През 2013 година, отново след спорна сделка с имот с лица от ъндърграунда, Божанов пак е атакуван. Случката се разиграва сутринта през летен ден в столичния квартал „Свобода“. Нотариуса, вървейки пеша към автомобила си, е атакуван от 4 лица с маски и тръби.

Те му нанасят толкова тежка телесна травма, че той лежи за лечение четири месеца във ВМА.

Забъркан е в стотици сделки за апетитни имоти, по които има следи в регистрите и сигнали в прокуратурата, но няма обвинения. Божанов е и действащо лице в разследване от 2021 г. за принуда към съдиите Владислава Цариградска и Цветко Лазаров, за които обаче също няма повдигнати обвинения.

След като бе застрелян, в медийното пространство отново се завъртя признание на Ивайла Бакалова пред Антикорупционния фонд. В него тя твърди, че Божанов й е искал пари, за да измъкне приятеля й от затвора.

Пред bTV тя разказа още: „След като започна да цитира ситуация, която е станала в съдебната зала, преценихме, че е добре да се видя с този човек“, разказа Бакалова. „Той тогава се свърза с мен, за да ми каже, че той няма да излезе от ареста, ако не се вкарат връзки“, обясни Бакалова.

Казал й, че без такава помощ нямало как да излезе, понеже натискът бил доста сериозен. Предложението за 100 000 евро дошло от адвоката, с когото по онова време е работил Мартин Божанов.

Пробив: Няколко камери са запечатали убийството на Мартин Божанов – Нотариуса

„Това е един вид абонамент, след това могат да поискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов“, каза Ивайла Бакалова, която прави и записи с разговорите си с Нотариуса.

Мартин Божанов е осъждан за кражба с взлом, но през далечната 1994 г., когато е едва на 19 години, но така й не е осъждан за имотните си измами. С

тари журналистически разследвания сочат, че убитият може да прехвърли всеки имот, който клиентът му поиска. Това се е случвало срещу 70% от реалната цена на имота. Смята се, че той не е действал сам и е свързан с мрежа, в която участват нотариуси, съдии и магистрати.

Преди години Нотариуса се прочу с това, че стана първият клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев“. През далечната 2008 г. комисията „Кушлев“ отне имущество за 430 000 лева от Божанов.  https://blitz.bg/

  1. Мистерията се заплита: Пепи Еврото не бил в Дубай
  2. МВР проверява през консулска служба и Интерпол информацията за смъртта на Пепи Еврото
  3. ДА НЕ ПОВЯРВАШ: Инфаркт уби Пепи Еврото
  4. Случаят “Осемте джуджета”: Повдигнаха обвинения на Пепи Еврото, Любена Павлова и магистрат
  5. Повдигнаха обвинение на Любена Павлова
  6. 18+ Порно Любена има SEX клипчета с 80 партньори