Отново недоволство на превозвачи.  Представители на транспортния бранш от страната казват, че търпят загуби заради бавното преминаване през граничния пункт „Дунав мост” при Русе. Опашки от камиони по пътя около границата с Румъния няма,  тъй като тировете изчакват на буферен паркинг. Но се е появил друг проблем- на едно място са събрани товарни автомобили, включително такива, превозващи опасни товари.

„При организацията на буферния паркинг не е взето под внимание вкарването на тирове с оранжеви табели, което е обозначението на превозните средства, превозващи така наречените опасни това. Това са биологични отпадъци, химикали, взривни материали. При най-малката искра на паркинга може да последва възпламеняване и да се нанесат огромни щети”. това заяви в ефира на „Здравей, България” един от превозвачите.

Негов колега посочи, че именно за тези товари трябва да се направи специален коридор, който да ги пропуска с предимство. „Трябва да се увеличи персоналът на ГКПП-то. Трябва да има и специален евро коридор за шофьори от България и Румъния, както и за други водачи от ЕС. Трябва да функционират всички трасета на пункта, а не както е сега – само един кантар за камиони”.

Повече гледайте във видеото.