Днес новият областен управител на Добричка област Васил Карапанчев встъпи в длъжност.

Васил Карапанчев изрази благодарност за гласуваното му от министър-председателя Стефан Янев доверие и заяви, че ще работи прозрачно и ще положи максимални усилия за осигуряване на честни и прозрачни избори.

Васил Карапанчев дълги години е работил в системата на МВР и ДАНС, като включително е заемал длъжността директор на ТД “Национална сигурност” – Добрич, при ДАНС от 2010 г. до 2014 г. Висшето си образование е получил в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

В длъжност като областен управител встъпи още един добруджанец, дългогодишен приятел на “Нова добруджанска трибуна”.  Това е Митко Михайлов, когото премиерът Стефан Янев назначи за областен управител на Софийска област. В представянето му от Министерския съвет пише: “Притежава дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. е заемал поста зам.-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Притежава висше икономическо и юридическо образование.