Нова спортна площадка ще има в СУ “Св. Климент Охридски”

0
381
Нова спортна комбинирана площадка за лека атлетика и волейбол ще имат учениците от Средно училище „Св. Климент Охридски“. Тя ще бъде изградена по Програмата на Министерство на образованието и науката за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища.
Проектът на Община град Добрич е продължение на общинските младежки политики, които целят да насърчават физическата активност и да подкрепят здравословния начин на живот на децата и младите хора. Той предвижда, старото игрище в училището, което заради влошеното си състояние не се използва от години, да бъде разширено, ремонтирано и модернизирано чрез поставянето на специализирана настилка, предпазни мрежи, ново осветление и на подвижни колони за волейбол.
Спортната площадка ще се използва от 998 ученици, които ще могат не само да спортуват в рамките на редовните си часове, но и да участват в дейностите извън учебния план по организиран спорт и отдих и занимания по интереси.
Стойността на проекта е 205 462.33 лв.. Безвъзмездната финансова помощ от МОН възлиза на 86 700 лв, а съфинансирането, от страна на учебното заведение, е 118 762,33 лв. Очаква се, новото съоръжението да бъде завършено през м. май 2023 г.