Нова придобивка за община Крушари

0
305
Нов автомобил марка „RENAULT”,  бе доставен в община Крушари. Превозното средство ще се използват за ежедневни доставки на топла храна до над 120 потребители на услугата Домашен социален патронаж и проект „Топъл обяд в община Крушари“.
Автомобилите, които в момента общината ползва са два и обслужват всички 19 населени места от община Крушари. Услугата за разнос на топла храна по домовете на възрастни хора и лица с увреждания е част от социалната политика на Община Крушари, насочена към подобряване качеството на живот самотни и трудно подвижни възрастни хора, с физически или други увреждания. През последните няколко години интересът към този вид услуга в общността плавно нараства.
Новият автомобил ще замени част от остарелия автопарк на „Домашен социален патронаж”. Модернизирането на транспортните средства ще намали разходите за ремонт, поддръжката, горива и смазочни материали, като подобри ефективността и качеството на социалните услуги, предлагани от Община Крушари.
Стойността на новата придобивка е 38 870 лв., като 33 440 лв. е осигуреното финансиране от Фонд „Социална закрила“ към МТСП, съгласно сключен между Фонда и община Крушари Договор за съвместна дейност РД04-62 от 12.01.2023г. Собствените средства, определени след решение на Общински съвет – Крушари за дофинансиране на покупката на автомобила е в размер на 5 430 лв.