“НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА” – 14.09.2021, ГОД. XXIХ, БР. 70 /6504/

0
680

 

ПИСАНАТА ИСТОРИЯ НА ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

На 13 септември, вчера, вестник „Нова добруджанска трибуна“ навърши 28 години.

Благодарим на всички, които се сетиха за рождения ни ден!

Благодарим и на всички, с които бяхме или и сега сме заедно – рекламодатели, читатели, разпространители, колеги!…

Много може да се каже за изминалите 28 години. Едно е безспорно. През тези 28 години „Нова добруджанска трибуна“ е писаната история на Добричка област.

И ще добавим старата максима, която не остарява: Само писаното остава!

Писаната история на Добричка област през последните 28 години можете да намерите в теченията на вестника, които се съхраняват при нас, в Държавния архив, библиотеки, читалища, дори в някои кметства…

Мнозина обичат да казват, че живеем в трудни, в динамични времена, в дни и години, когато все повече хора предпочитат да не четат, а да пишат във фейсбук, в сайтове, в интернет страници… Ние също използваме новите технологии. Но и днес продължаваме да твърдим, че писаното на хартия остава, че писаната история за Добричка област през последните 28 години ще намерите в страниците на „Нова добруджанска трибуна“. Тя ще бъде там и след десетки и десетки години, когато този свят вече не ще бъде същият, но ще буди интерес сред умни, образовани и любознателни хора, които ще наследят всеки от нас – живите днес, във всяко едно кътче на Добричка област или някъде там – из широкия свят, но със съзнанието, усещането и паметта, че са наследници на хората от един изключителен край, какъвто е Добруджа.

И днес е ден. И утре ще е ден. И, дай Боже, да продължим да описваме в страниците на вестника съвременната история на Добричка област!

Сабина ДУКОВА

Прочетете тук:

ndt_14.09.2021