НЕГОДНА ЗА КОНСУМАЦИЯ ВОДА В С.БЕЛГУН, ОБЩИНА КАВАРНА

0
135

Община Каварна уведомява жителите на с. Белгун, общ. Каварна, че при извършено  пробонабиране и изследване на проби вода за пиене по показателите от група „А“ на Наредба № 9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели от пунктове при крана на потребителя в зона за водоснабдяване 08. Зона Белгун, с. Белгун, общ. Каварна е установено, че същите не отговарят по микробиологичен показател –Колиформи  на изискванията на Наредбата.

Директорът на РЗИ – Добрич е издал на „ВиК Добрич“ АД  предписание за предприемане на мерки за отстраняване на съществуващите несъответствия, като до тогава се препоръчва използването на бутилирана вода от търговската мрежа, а при невъзможност за закупуване на такава или ползване на вода от резервни съдове, същата преди консумация да се преварява.

След отстраняване на несъответствията в качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели във водопроводната мрежа на 08. Зона Белгун, с. Белгун, населението  ще бъде своевременно уведомено.