На 1 и 3 юни ще са матурите, на 15 и 17 юни изпитите след 7-ми клас –

0
780

На 1 и 3 юни ще се проведат мтурите и ще започват с  1час по-късно – в 9 часа.

Допълнителни държавни изпитище могат да се проведат на 2 и 4 юни   .На 15 и 17 юли ще се проведе НВО за учениците от 7 клас  .

Проблем за зрелостниците, кандидатстващи във висшите училища в страната и в чужбина няма да има,  увери министър Вълчев

Новините съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

Лятото ще се проведат присъствено или частично присъствено част дейностите за тези ученици, които не са били включени в електронното обучение или са били неефективно включени.

“Към настоящия момент считаме, че е голям рискът от това да се събират на едно място деца, за да работят детските градини. Около 30-40% от родителите биха си пуснали децата в детските градини”. каза министър Вълчев.

“Считаме, че тази и следващата седмица детските градини не трябва да отварят врати“. Темата е наистина проблемна призна той и заяви, че най – вероятно ще бъде удължен платеният отпуск на персонала в градини и ясли.

“Надяваме се, лятото, когато вирусът, когато отихне да се организират дейности, както в училище, така и в детски градини”, каза министърът.

“Всички деца, които са в четвърта група ще си получат удостоверения за завършена градина, за да се запишат за първи клас. Да, те няма да са така подготвени като децата от предните години”, поясни Вълчев.

“Няма да бъде отменена Лятната ваканция”, увери министър Красимир Вълчев

Очаквайте подробности!