НА ЖИВО: Левски – ЦСКА, „сините“ взеха първия гейм в полуфинала за Суперкупата – Волейбол – БГ Волейбол

0
2


Шампионът Левски София и ЦСКА играят при 1:0 (29:27,) в първия полуфинал за Суперкупата на България по волейбол.

 

От първия ред на трибуните в зала „Левски София“ „сините“ са подкрепяни от треньорите на футболния отбор Станислав Генчев и Живко Миланов. 

 

Мачът е и повторение на миналогодишния финал в първенството, който „сините“ спечелиха с 3-0 победи.Преди година Левски спечели трофея от Суперкупата на България в Бургас, след като на финала се наложи много драматично над Хебър с 3:2 преди тимът от Пазарджик да се разпадне заради финансови проблеми.

 

ПЪРВИ ГЕЙМ

 

Първата точка в мача е за Левски – реализира я Светослав Гоцев. ЦСКА обаче бързо изравни с удар по блокадата. Велислав Антон с агресивен сервис даде аванс на „сините“ – 3:2. Привлеченият това лято в Левски – Тодор Скримов вдигна феновете на крака с ефектно забиване за 6:4. Друг волейболист, завърнал се у нас, но с „червената“ фланелка – Николай Пенчев реализира първата си точка в мача за 9:10. Срещата вървеше точка за точка и нито един от двата отбора не успя да вземе повече от две точки аванс. При 18:20 наставникът на Левски – Николай Желязков взе прекъсване, за да спре добра серия на съперника. Това даде резултат и Ливан Осория с удар по блокадата намали изоставането. ЦСКА обаче отбеляза следващите две точки и поведе с 22:19. Страхотна тройна блокада в синьо спря Страхиня Бързакович – 21:22. Ас на Тодор Скримов пък доведе до изравняване, а и следващият му сервис затрудни ЦСКА и Левски поведе – 23:22. Александър Попов взе ново прекъсване и след това серията на Скримов бе спряна – 23:23. Първи до геймбол стигнаха „червените“, но Владимир Гърков с удар по диагонала остави Левски в гейма – 25:25. След това той с гръмотевичен сервис изведе „сините“ напред – 27:26. След размяна на грешки, Николай Пенчев прати топката в аут и това сложи точка на спора в първия гейм – 1:0 за Левски. В него „сините“ записаха 5 аса срещу нито един на съперника. 

 

ВТОРИ ГЕЙМ 

 

ЦСКА започна с нов разпределител – Владимир Станков вместо  Любомир Агонцев. Включилият се отлично в края на първия гейм Владимир Гърков остана на игрището за Левски. И този гейм започна точка за точка. Единична блокада на Ливан Осориа спря атака на Тодор Костов и Левски поведе с 4:2 в началото на втората част. Нова мощна атака на Ливан Осориа в центъра – 5:3. Атака на Страхиня Бързакович и ново равенство 7:7. Светослав Гоцев с атака през центъра и ас на Владимир Гърков – 9:7 за Левски. Антов с мощна атака в блокадата и удар на Гърков по правата – 14:11. При 16:12 треньорът на ЦСКА – Александър Попов взе прекъсване. 

 

 

ЛЕВСКИ СОФИЯ – ЦСКА 1:0 (29:27, 16:12)

 

ЛЕВСКИ: Стоил Палев, Венислав Антов, Владимир Гърков, Юлиус Фиркал, Светослав Гоцев, Ливан Осориа – Дамян Колев-либеро

Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ

 

ЦСКА: Владимир Станков, Страхиня Бързакович, Александър Симеонов, Николай Пенчев, Тодор Костов, Стефан Чавдаров – Мартин Божилов-либеро

Старши треньор: АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ



Източник Gong.bg