На втория ден от Климентовата седмица, Фамилия Охридски се събуди с български народни танци

0
311

 

На втория ден от Климентовата седмица, Фамилия Охридски се събуди с български народни танци. Дворът се изпълни с танцуващи деца, учители и родители.

 

С приповдигнато настроение и широки усмивки, децата влязоха в първия учебен час. Празничните  изненади продължиха в големите междучасия. Народни танци от всички етнографски области танцуваха малки и големи бъдещи хореографи. Мост бе направен към съвременното танцово изкуство.  С бурни ръкопляскания посрещнаха представянето  на ,,Танца на народите“. Презентираха  се модерни танци, индийски, гръцки, бразилски, хип-хоп.

Училищният ден продължи с открит урок на бивши ученици и настоящи студенти в АМТИИ град Пловдив. Една от тях, Татяна Великова, разказа на климентовци интересни истории за възникването на българския танц.

Искрите в очите ги има. Климентовци знаят за своите традиции, за автентичните танци. Емоцията, спокойствието, енергията, не могат да бъдат описани с думи.  Утре идва новият ден и с него третото изкуство в нашето училище. Ден на много красота, бои и въображение.