За тези хора няма студ, няма жега, има моменти, в които трябва да си свършат работата. Това заяви президентът Румен Радев, сочейки работници на полето в село Професор Иширково.

„Така е и за българските политици, трябва да си свършат работата, да намерят консенсус, за да се пресекат кражбите, да се прекрати порочният управленски модел. Сега, днес е българската политическа жътва, очаквам българските политици да бъдат на висотата за българските граждани.

Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което вчера те предприеха, е отваряне към диалог, намиране на консенсус“, посочи Радев.

По повод служебното правителство и идеята то да стане редовно, Радев заяви, че това зависи от депутатите и от желанието на самите министри.

Народното събрание ще бъде свикано на 21 юли от 9 часа. “Възможно най-бързо, за да започне този диалог с една ясна политическа перспектива.

Трябва да се сформират парламентарните групи, да се извършат консултации и след това да връча първия мандат.”, обясни президентът.

Той коментира и уволнението на проф. Асен Балтов от “Пирогов”. “Мога да кажа, че аз съм делегирал пълно право на министрите да определят своята политика, но те трябва да го правят с доказателства. Това е едно от големите очаквания на всички българи. Да се намери модел на българското здравеопазване. Очевидно настоящият модел не работи.”, заяви Радев. https://blitz.bg/