НАП изнесе списък на търговските обекти в страната, които подлежат на запечатване, във връзка с разпоредбите на чл. 187, ал. 1 от ЗДДС. Принудителната мярка се налага за обекти, за които са установени нарушения, включително, когато към момента на запечатване обектите се стопанисват от трето лице, което знае, че обектът ще бъде запечатан. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

В списъка на НАП са 952 обекта в цялата страна. 23 от тях се намират на територията на област Добрич. Сред тях е култовото заведение край Фара в Шабла „При бай Пешо“. Българският Хемингуей, наричан така заради сините си очи, бяла коса, рошава брада, лула и моряшка фланелка, е прочут с невероятната си рибена чорба, заради която идваха клиенти от цялата държава. През последните години обаче 77-годишният морски вълк се оттегли от бизнеса и през повечето време заведението му бе затворено. В Шабла запечатват и две къщи за гости – „МИРАЖ” и друга в Местност Тузлата.

Сладкарница „Кристи“ на площад „Свобода“ също ще бъде запечатана. Магазини за промишлени и хранителни стоки в Добрич, Балчик и Каварна, бензиностанция в село Дончево, пицария „Морели“ в Каварна, бистро „Морски кът“ в Кранево, ресторант „Ведере“ в с. Българево и ресторант „Ла Тераса“ по Дамбата, са част от обектите в списъка на НАП.

Приходната агенция запечатва и две от любимите на добричлии заведения – ресторант и механа „Калимански хан“ в село Калиманци, област Варна. НДТ