16 772 са избирателите в община Балчик за предстоящите парламентарни избори на 4 април, сочат справките на ГРАО в края на февруари.Припомняме, че преди четири години, когато избирахме 44-тото Народно събрание, през март до урните отидоха 47,56 на сто от избирателите от общо имащи право на глас 18 099. Такава е била активността и през 2014-а.

На 4 април 2021 година балчиклии ще гласуват в 37 секционни избирателникомисии в общината.От броя на подадените заявления в Общината до крайния срок 20 март зависи дали ще има мобилна секционна избирателна секция, която да обслужва гласоподавателите с трайни увреждания. При наличие на 10 и повече желаещи, ще бъде обособена мобилната секция, обясни началникът на отдел ГРАО Елица Кръстева. Същото е изискването и за обособяването на втора мобилна секция, в която ще могат да гласуват болни от COVID19 или карантинирани. Срокът за заявяване е три дни преди изборите.

По обявените места вече са разлепени избирателните списъци, всеки може да провери за несъответствия и на сайта на общинска администрация, в секция Избори, и да подаде заявление за включване в списъците, ако липсва.

Справка за избирателната секция и мястото за гласуване чрез сайта на Главна дирекция ГРАО: https://www.grao.bg/elections/#query

42-ма от общо 295 членове на 37-те СИК са пожелали да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. От тях представителите на БСП са 16 от 76, на ГЕРБ – 9 от 103.

С по 37 представители са ДПС, Обединени патриоти и Воля, като при тях желаещите да се имунизират срещу COVID-19са съответно 4, 3 и 7. Демократична България – Обединение се записва с трима от петима. От администрацията, участваща в подготовката на изборния процес, са само петима, казаха от Общината.

Продължава изпълнението на ваксинационния план в Медицински център – Балчик. На регистратура в здравното заведение (тел. 0579 72866) се записват желаещите да се имунизират, но те ще бъдат повикани при наличие на ваксини, уточниха от центъра, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА