НАЙ-ЧЕТЕНОТО В НДТ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ

0
1266

НОВ РАЗДОР ВДЯСНО: МАРТИН ДИМИТРОВ НАПУСНА “СИНЬО ЕДИНСТВО”

 

Мартин Димитров и Петър Славов са подали молби за напускане на “Синьо единство”. Новината е била потвърдена от председателя на партията Христо Панчугов. Молби за напускане на “Синьо единство” са подали и Гергана Николова и Александра Боджова. Двете са в ръководството и на партията, и на съюза и са подкрепили Петър Славов за подписаното днес от името на съюз “Единство” споразумение за сътрудничество с ДСБ.

Няколко часа след подписването на споразумението от “Единство” пък са разпространили отворено писмо до лидера на ДСБ Радан Кънев, в което се казва, че съюзът не се ангажира със съдържанието на документа, тъй като Димитров и Славов не са упълномощени да го подпишат.

 

ДВАМА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ЗА БРУТАЛЕН ГРАБЕЖ И УБИЙСТВО НА САМОТЕН СТАРЕЦ

 

Ефективни присъди получиха двама мъже от село Смолница, които бяха признати за извършването на брутален грабеж, завнършил със смърттга на възрастен мъж. 26-годишният Васведин Дж. Х. ще лежи 25 години в затвора след като бе признат за виновен, че на 6 юли тази година в с. Смолница в съучастие с Илия Радев са откраднали 14,70 лв. и мобилен телефон, след като са пребили дядо Марин в дома му. Вследствие на нанесените средни телесни повреди възрастният мъж е починал две седмици по-късно. 24-годишният Илия Радев от същото село ще лежи в затвора 20 години. Той е признат за виновен за съучастие в същото престъпление.
Дядо Марин живеел в края на селото и в началото на вечерта на 6 юни бил нападнат от пийналите приятели Илия Радев и Васведин И. Вторият обвиняем съборил стареца с няколко удара в главата. Продължил ритници по тялото, докато Илия търсил парите му. Взели 14,70 лева и мобилния телефон на възрастния човек. Близките на Марин го отвели във варненска болница, където установили 8 счупени ребра и рани по лицето и главата. Разследващите определят пораженията върху тялото на пострадалия като „средна телесна повреда”.
Двамата са осъдени да заплатят на наследника на починалия обезщетение от сто хиляди лева.

НДТ – 18 декември 2013 г.