Над 12 хил. лева събра Средно училище „Стефан Караджа“ в Каварна в помощ на тригодишно момче

0
305

С поредица от инициативи ученици и педагози от Средно училище (СУ) „Стефан Караджа“ в Каварна събраха близо 12 200 лева в помощ на тригодишния Мартин Цанев, който е диагностициран с остра лимфобластна левкемия, съобщи за БТА Миглена Димова, заместник-директор на учебното заведение.

В благотворителен концерт под надслов „Заедно носим надежда за Марти“ участваха и Основно училище „Йордан Йовков“, детските градини „Здравец“, „Радост“ и „Детелина“, Детски народен хор „Шарено коланче“ към Народно читалище „Съгласие – 1890 г.“, Певческа група „Добруджанка“ и Фолклорна група „Жарава“ към Клуб на пенсионера, Фолклорен танцов клуб „Мераклии“ и Детска фолклорна танцова школа „Орисия“ от морския град. От поканите за събитието бяха събрани 5070 лева.

Организиран бе и базар, изделията за който изработиха Елена Русева – преподавател по изобразително изкуство в СУ „Стефан Караджа“, и нейните ученици, структурата на „Инър Уийл Клуб“ в Каварна и няколко сръчни дами. В рамките на два дни – 15 и 16 март, те привлякоха 3540 лева за каузата, каза заместник-директорът.

Седмица по-рано във физкултурния салон на СУ „Стефан Караджа“ се състоя турнир по тенис на маса, двадесетимата участници в който събраха 220 лева. От януари насам две дарителски кутии в сградата на училището са допринесли към общата сума с още близо 3360 лева.

СУ „Стефан Караджа“ продължава да събира средства в други три дарителски кутии, една от които ще бъде разположена в сградата на учебното заведение, а другите две се намират в супермаркетите „Томи“ и „Джаза“, допълни Миглена Димова.

В началото на месеца благотворителен концерт в помощ на Мартин организираха и Народно читалище „Зора – 1894 г.“ и местната управа в Шабла.

Родителите на тригодишния Мартин научват за тежката диагноза на 16 декември м. г. За лечението на момчето са необходими средства, непосилни за семейството.

БТА