Ограниченията по време на извънредното положение наложиха да се търси гъвкав модел за осигуряване на работа на хора, чиито ангажименти са свързани с образованието , социалните и комуналните услуги . Резултат от този модел на работа беше задачата, която изпълниха с много труд, въображение и желание общинските служители Явор Нейков, Иван Луков и работникът по проект „Социална интеграция на уязвими групи в Община Тервел“ Асен Антонов от с.Каблешково. Те приеха присърце идеята да направят от една празна полянка в гората около градския парк  красиво място за пикник и забавления на открито. И то с много малко средства. Набавени бяха материалите за работа, извършена бе предварителната им подготовка. Окончателният вид на съоръженията надхвърли очакванията, защото „майсторите“ бяха вложили  във  всеки  модел  много подобрения – плод на собствено виждане и желания да се създаде нещо хубаво.

Тинейджърите в Тервел наричат полянката „Али Баба“. Тя се намира в периферията на алеите на градския парк и досега беше просто естествена  полянка между огромните дървета. Дори и  в натуралния си вид, полянката привличаше хора от града като място за пикник на открито. Сега желаещите да почиват сред природата, без да се отдалечават от дома, могат да ползват три масивни дървени маси с пейки, каменно огнище  и три съоръжения за игра на деца, изработени от природни материали и стари автомобилни гуми.

Еднократно всяка седмица, след 20:00 часа вечерта полянката ще се обработва с препарат срещу кърлежи, комари и бълхи. Първата обработка вече е направена.

Дело на „майсторите“ на Али Баба са и двете закачливи гъсенички в последната алея на градския парк. Те „пропълзяха“ там преди седмица и вече си имат своите малки почитатели.

Ние продължаваме с работата си за възстановяване и облагородяване на любими за гражданите  места в Тервел и по селата. Надяваме се, че ползвателите на новите кътчета ще ги пазят . Само така ще могат да ги имат.