• Мъск уволни висшите ръководители на “Туитър”, след като пое контрола върху платформата

Илон Мъск вече е поел контрола на “Туитър” (Twitter), часове преди определения от съда краен срок за това, съобщават американски медии.

“Вашингтон Поуст” и CNBC написаха, че Мъск е приключил сделката за купуване на социалната мрежа. Съобщава се също, че милиардерът е уволнил топ мениджъри в “Туитър”.

 

Уволнените са главния изпълнителен директор Параг Агравал, както и главния финансов директор на компанията и ръководителя на правната политика, доверието и безопасността Нед Сигал.

 

Самият Мъск коментира новината за закупуването на “Туитър” с фразата “птицата е на свобода”. Той публикува съответната публикация на страницата си в едноименната социална мрежа. „Птицата е свободна“, написа предприемачът, реагирайки по този начин на сключването на сделката. Логото на “Туитър” включва птица.

По информация на медиите Mъск е поел контрола късно в четвъртък местно време. Той имаше срок до петък да приключи сделката за 44 милиарда долара или да се изправи срещу компанията в съда.

През април “Туитър” прие предложението на Мъск я придобие, но не след дълго той изрази съмнение за намеренията си с обвинения срещу компанията, че не е разкрила напълно броя на спам и фалшиви профили в социалната мрежа.

Когато Мъск обяви, че се отказва от сделката, “Туитър” заведе дело. По-рано този месец Мъск обяви, че е си е променил решението и ще приключи покупката ако делото бъде прекратено, но от социалната мрежа предпочетоха да оставят на съда да вземе решение.

Съдът постави срок за покупката, който бе изпълнен.

Самият Мъск написа в “Туитър”, че е го е купил “защото е важно за бъдещето на цивилизацията да има общ дигитален площад, където да се разискват широк спектър от вярвания по добър начин.“

Мъск предупреди рекламодателите, че няма да се превърне в “адски пейзаж” под негова собственост, след като потвърди придобиването на компанията за 44 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на “Тесла” изпрати туит до рекламодателите.

“Нашата платформа трябва да бъде топла и гостоприемна за всички“, написа той, “където можете да изберете желаното преживяване според предпочитанията си, точно както можете да изберете например да гледате филми или да играете видеоигри, вариращи между всички възрасти. Също така силно вярвам, че рекламата, когато е направена правилно, може да ви достави удоволствие, да ви забавлява и да ви информира; тя може да ви покаже услуга, продукт или медицинско лечение, за които не сте знаели, че съществуват, но са подходящи за вас”, продължи той.

“За да бъде това вярно, е важно да показваме на потребителите на “Туитър” реклама, която е възможно най-подходяща за техните нужди”, написа 51-годишният милиардер и добави:

“Рекламите с ниска релевантност са спам, но рекламите с висока релевантност всъщност са съдържание!“. https://bnr.bg/