Мъж и две жени загинаха в тежка катастрофа

0
1016

Две жени и един мъж са жертвите на катастрофата край Стара Загора, научи Lupa.bg. 38-годишен мъж и две жени – на 42 г. и на 58 г. са се простили с живота след автомелето.

В 11:24 часа е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя между с.Средец и с.Тракия. По първоначална информация същото е между лек автомобил, управляван от 45-годишен мъж и миниван, управляван от 38-годишен мъж.

Загинали са водачът на минивана и две жени, пътували в колата. Пострадали са общо шест човека – двама мъже и две жени, пътували в минивана, и водачът и пътник в лекия автомобил. Оказва им се медицинска помощ. Водачът на лекия автомобил е тестван за употреба на алкохол, отчетен е нулев резултат. Пътят между Средец и Тракия е затворен, движението в двете посоки се осъществява през с. Опан. На място има полицейски екипи.

Както първи писахме, причина за катастрофата е заскреженият път и несъобразената скорост. Ударът бил толкова силен, че едната кола буквално изхвърчала в нивата.

Единствено бързата намеса на случайни шофьори предотвратила факта – драмата да не стане още по-тежка.  https://lupa.bg/

***********

Тримата загинали при тежката катастрофа в Старозагорско са две жени и един мъж. Броят на пострадалите при инцидента нараства до шестима, информира БНР. 

 Катастрофата се е случила на пътя между селата Средец и Тракия. Пътят между двете села е все още затворен. Движението в двете посоки се осъществява през село Опан. На място има полицейски екипи.

Според първоначалната информация лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от 45-годишен мъж се е сблъскал с миниван, марка „Сеат Алхамбра“, управляван от 38-годишен водач.

В резултат на удара са починали водачът на минивана и две жени, които пътували в него. Пострадали са още 6 лица – водачът на лекия автомобил „Ауди“ и спътникът му, както и други четирима пътници в минивана – две жени и двама мъже. На същите се оказва медицинска помощ в УМБАЛ “Проф. д- р Стоян Киркович”.

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна.

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Извършва се оглед на местопроизшествие, предстоят разпити на свидетели – очевидци и изготвянето на множество експертизи.

На мястото на тежкото пътно произшествие беше Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора. Той съобщи, че миниванът е с транзитни номера, а Аудито е със сливенска регистрация.  https://blitz.bg/