„МОТО-КЛУБ БИЗОНЕ“ ОТКРИ МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В КАВАРНА

0
361

Подз. Красивият празник беше осъществен с личното съдействие на кмета на общината Елена Балтаджиева

На 1 май Мото-клуб „Бизоне“ в Каварна откри сезон 2022. И превърна Деня на труда в истински празник за жителите и гостите на града. Мото-колоната тръгна от клубната къща на „Бизоне“ в 13.30 часа, за да обиколи целия град и морската зона на Каварна, под възхитените погледи на всички любители на мото-спорта. Рокерите на Каварна и техните гости и приятели от сродни клубове посетиха Алеята на рока в градски парк и паркираха току пред пешеходната зона в центъра на града, за да дадат старт на чудесен концерт, с участието на групите „Do Sho Band” и „ROCKSTAGE”. Стотици млади хора танцуваха под звуците на рок-балади и истински се забавляваха в първия ден на наситения с много прояви за община Каварна месец май. Разбира се, най-щастливи от създаденото настроение бяха главните организатори от „Бизоне“. Председателят на клуба Георги Йорданов сподели, че клубът се стреми да превърне откриването на сезона в хубава традиция за Каварна. Нещо повече, 15-те членове на „Бизоне“ непрекъснато търсят варианти да бъдат полезни за хората от общината – правят срещи по училища, инициират събития, свързани с безопасността на движението и здравословния начин на живот. „Искаме да се впишем в бита на хората с полезни инициативи, да помагаме за младите, да имаме принос в обществения живот… – каза Георги Йорданов и с много топли думи благодари на кмета на общината Елена Балтаджиева, благодарение на която първомайският празник на Каварна е бил реализиран.

А този концерт и това настроение са само началото за майския  сезон в Каварна, чиято кулминация е Празникът на града – Гергьовден. Големият ден на Каварна ще бъде предшестван от  изложба  „Графика с добавена реалност“ , която ще бъде открита та 4 май в галерия  Христо Градечлиев“,  на 5 май на градския стадион предстои ученическото състезание ‚Млад огнеборец“. Също на 5 май, в 17.30 ч., децата на Каварна ще бъдат поздравени по случай празника на града  с мюзикъла „Новите приключения на  славните котета“ с режисьор Надя Ботева. А целият 6 май ще бъде пъстър сбор от празнични инициативи и посрещане на гости, който ще завърши с голям концерт

на площад „Защитата на Каварна“, с участието на  Мария Чакърдъкова с Неврокопски танцов ансамбъл, Йордан Марков и Румънеца и „FolkustiX”.