МОДА: Водещите цветове за пролет 2018

0
1980

Пригответе се за цветна пролет с ярки цветове. Противно на ужасните неща, които се случват напоследък, чувстовото на оптимизъм и увереност вкарват нов живот и позитивизъм в тенденциите на повечето водещи дизайнери. Консултантският институт за прогнозиране на цветове и цветни стандарти на Pantone издава влиятелния си доклад за най-модерните цветове, които очакваме в дизайнерските колекции за пролетта на 2018 по дефилетата през следващия месец..

Помпозно нареченият PANTONE Fashion Color Trend Report включва онези нюанси, които много често прескачат извън модата и се настаняват удобно във всички сфери на съвременния продуктов дизайн, така че въпросният доклад е идеален и лесен за разбиране гид на най-важните тенденции в цветовете за сезона – подходящ не само за професионални дизайнери, но и за обикновени хора, които ги следят тези неща.

И понеже ярките цветове продължават да доминират в предпочитанията на масовите клиенти и тяхното желание за себеизразяване, Pantone отговаря с 12-те най-важни цветове за мъжката и дамска мода за сезона. Това разбира се не означава категорично сбогом на депресията, защото продължаваме да си търсим и по-неутрални класически нюанси, обединени в селекция от четири цвята, които надживяват всички тенденции и служат като база във всеки гардероб.

Изводът: полът и отделните сезони нямат никакво значение, когато става въпрос за цвят, поне напоследък. Нетипичните пролетни нюанси играят в сложни и много оригинални комбинации без ограничения през цялата година.

https://boyscoutmag.com/