СУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“

На 22 юни СУ „Йордан Йовков“ в Тервел ще изпрати последния випуск ученици, завършващи така нареченото общо образование. След въведените промени със Закона за предучилищното и училищното образование, от 2016/2017 г. в училището е въведен профил „Софтуерни и хардуерни науки“ със срок на обучение 4 години.

Тази учебна година се разделят с 23 ученици, които достойно се представиха на матурите по БЕЛ и втората матура по желание. Средният успех от матурата по БЕЛ е добър 4,35, по Биология и здравно образование е мн. добър 4,57, по Английски език е отличен 5,51, по Цикъл „Философия“ е мн. добър 4,67, по История и цивилизация е мн. добър 4,92. Като предпочитания за втора матура:  4 ученика са избрали История и цивилизация, 4- Английски език, 5- Биология и здравно образование, 8- цикъл Философия.

Отличниците от матурите са:

  • Анна-Мария Бориславова Колева (БЕЛ);
  • Виктория Руменова Великова (БЕЛ);
  • Иванина Стоянова Денева (История и цивилизация);
  • Ерай Селяйдин Шабан (Цикъл „Философия“);
  • Виктория Руменова Великова (Английски език);
  • Борислав Радославов Борисов (Английски език);
  • Фердание Джошкун Сали (Биология и здравно образование)

 

ПГТО „ДОЧО МИХАЙЛОВ“

 

В ПГТО „Дочо Михайлов“ крачат уверено по пътя на професионалното развитие, следвайки мечтите си. Тук  се обучават ученици по четири професии: „Техник по автоматизация“, „Оператор в производството на облекло“, „Електромонтьор“, „Монтьор на селскостопанска техника“. Залагаме на иновативни методи в обучението и високо квалифицираната професионална подготовка.

Средният успех от матурата по Български език и литература за 26-те ученици, успешно издържали изпита е 4,29. Отличните оценки са четири – на Деница Руменова, Любослав Димитров, Николай Петров и Есен Шукри.

Деница Руменова по желание се яви на матура по английски език и има успех отличен 5,80. Така тя доказа на преподаватели и съученици, че сериозната мотивация определя нивото на успехите.

Втора матура за учениците от професионалната гимназия е държавният квалификационен изпит по професията.  Средният успех от изпита по професия „Техник по автоматизация“ е много добър 4,86, с шест отлични оценки – на Деница Руменова, Езги Неждет, Есен Шукри, Есра Исмаилова, Йоана Димитрова и Камер Кемал. По професия „Оператор в производството на облекло“ е мн. добър 4,50, с две отлични оценки на Бурчин Христова и Есин Юсеин. По професия „Електромонтьор“  е  мн. Добър 4,70, с една отлична оценка на Николай Найденов. По професия „Монтьор на селскостопанска техника“  е Добър 4,29.

Тридесет и четири ученици получават свидетелство за професионална квалификация,  двадесет и шест получават дипломи за средно образование.

Изпращането на Випуск 2021 ще е на 21 .06.2021 год. в двора на училището

Абитуриентския си бал двете училища ще отпразнуват на 26.06.2021 г.

Пожелаваме на всички момичета и момчета да бъдат приети в университетите, които желая, да получат най- доброто образование и да се реализират успешно! България разчита на младите! – казват от ръководството на Община Тервел, където заслужено се гордеят с успехите на своите деца.