Организаторите на акцията поискаха входната вратата да бъде отворена, за влязат вътре

Младежката организация на “Да, България” организира акция под надслов: “Масово пиене на кафе с Делян Пеевски”. Сутринта пред хотел “Берлин” в столичния кв. “Бояна” се събраха активисти от партията, като сред тях беше и Деси Николова – момичето, заснето да плаче в лицето на полицай пред парламента при протестите през 2013 г.

Организаторите на акцията коментираха пред БНТ, че се надяват – желязната врата пред хотела да бъде отворена и те да бъдат поканени вътре, за да пият кафе.

По информация на Евроком демонстрантите са счупили бариерата пред хотела.

Те искат равен достъп до Пеевски, както до всеки друг депутат. Според тях този хотел е властовият център на държавата, тъй като многократно бил посещаван тайно от министри, депутати и магистрати. Протестиращите казват още, че искат да видят с очите си дали народният представител от ДПС наистина се е отказал от охраната на НСО.

Това е втората подобна акция на “Да, България”, след като в събота представители на партията ходиха на охраняемия плаж “Росенец”, където са т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Пред хотела беше и Деси Николова – момичето, заснето да плаче в лицето на полицай пред парламента при протестите през 2013 г. https://dnes.dir.bg/