Шофьорката на лекия автомобил БМВ, която катастрофира по-рано на пътя Пловдив-Карлово, е на 27 години и е от пловдивското село Иван Вазово. Трагедията се е  разиграла на разклона за село Михилци, пътят, който води към Хисаря.

Младата жена е изпуснала управление над волана, колата се е завъртяла и се е забила челно в идващия отсреща „Мерцедес“. В резултат на инцидента е загинала пътничка в БМВ-то, на 57 години. В автомобила е имало още двама души, единият е в болница със съмнения за счупен таз и крайници. За другия няма данни да е пострадал сериозно.

Всички те са били колеги и са отивали на работа в Карлово. До пристигането на първата линейка жената, която е издъхнала, е била жива, но на път за болницата умира. Мъжете, които са били в мерцедеса, не са пострадали сериозно. Те са от Стара Загора и Казанлък. До пристигането на втората линейка пътят е бил затворен за половин час, в момента движението се регулира от полицаите на РУ Хисаря.

Ще бъде образувано досъдебно производство. Както БЛИЦ съобщи, в кръвта на водачите няма алкохол. Не е ясно защо младата жена е изгубила управление, по първоначални данни тя не е шофирала бързо, мелето е станало преди завой, където има ограничение на скоростта. Пътят е почистен, но няма яснота дали е опесъчен.

Снимката е илюстративна.

https://blitz.bg/