• Нито един клуб не ми я поиска. Няма да отговарям на въпроси

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка! Tой изтъкна, че е горд от постигнатото като ръководител на родния футбол, изреждайки какво е направила централата в последните години.

“Изключително горд съм от постигнатото. Работих в ненормални условия. Това са факти и никой не може да ги оспорва. Имате оставката ми!”, каза Михайлов на брифинга в централата на БФС.

“Аз и ръководството на БФС бяхме подложени на нечуван натиск с клевети и лъжи. Въпреки това изпълнихме стратегии за устойчивото развитие на българския футбол. Да, националният отбор не се представи на нивото, на което всички искаме. Всичко останало, което е зависело от мен и БФС, е изпълнено”, подчерта той.

“БФС е една от първите организации с дигитализирано първенство. Въведохме система за развитие на таланти, вършехме всичко в полза на клубовете. Написахме анекс в договора с телевизионните права, с което приходите за клубовете ще нараснат с над 30%”, обясни още Михайлов.

“Инвестирахме време и ресурси в развитието на женския футбол. Продължихме инвестициите в инфраструктурни проекти. Само в последните 2 години бяха направени 19 терена”, добави още той.

“Щяхме да направим повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник на българското първенство. Структурата на БФС е съставена от млади и кадърни хора”, подчерта Михайлов.

“Изключително горд съм от постигнатото. Работих в ненормални условия. Това са факти, а срещу фактите никой не може нищо да каже. Няма да отговарям на въпроси. Имате оставката ми, която е благодарение и на вас”, обърна се той към журналистите в залата за пресконференции в БФС.

“Нито един клуб не ми е искал оставката, нито един, а мен ме избират клубовете. И аз ви казах, когато говорихме на събранието, че ме избират не футболните хора, а футболните делегати. Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно за футбола и те избират президентът на БФС. Пожелавам да не се намесвате в избора на следващия президент и да бъдете много по-щастливи, отколкото сте били с мен. Благодаря ви, че през цялото време ме държахте във форма”, добави Михайлов.

„На 6 декември ще има ново заседание на Изпълкома на БФС. Тогава ще бъде решена датата за извънредния конгрес, както и мястото на провеждането му. На въпросната сбирка ще присъстват членовете на Изпълкома, които са регистрирани в Търговския регистър. Имайте предвид, че ще са необходими най-малко два месеца за провеждането на конгреса“, обяви на пресконференцията днес изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов.

„Изпълкомът не може да приема оставки. Това ще може да се случи само при провеждането на Общо събрание (б.р. – конгрес).

Според устава мястото на подалия оставка президент Михайлов трябваше да бъде заето от първия вицепрезидент Емил Костадинов, но той отказа. Поради тази причина временно изпълняващ длъжността президент на БФС ще е Михаил Касабов“, каза още Попов.

Той добави, че 540 клуба към момента имат право на глас.

“Самият конгрес е поне месец след обнародване на процедурата от Търговския регистър“, каза още Попов.

“Изпълнителният комитет не може да приеме оставка, той само я насочва. В Търговския регистър ще бъдат поканени всички членове на Изпълкома, с изключение на Камен Костадинов, който нелепо си отиде без време”, коментира още той.

“Аз съм назначен, не съм роден в БФС. Няма да ми свърши тук живота. Работил съм на седем места. Когато бъде одобрена оставката на Борислав Михайлов, ще подам и аз”, добави Попов.

“Подадена оставка е основание за провеждане на извънреден изборен конгрес. Ще се приемат всякакви кандидатури. Моментът, в който бъде обявен следващият конгрес, вече съобразно сроковете в устава, ще бъдат издигани кандидатури. Изпълкомът ще определи точките на конгреса. Не мога да коментирам предположения”, завърши Борислав Попов.

https://blitz.bg/